over ons

OVER ONS

Het Dutch Vocal Art Ensemble is een professioneel koor uit Amsterdam o.l.v. Benjamin Bakker.

VISIE

Zingen is een prachtige manier van communiceren die universeel begrepen wordt door jong en oud. Het is een expressie dat verder gaat dan het gesproken woord. Het legt verbindingen in en tussen mensen. Zingen is gezond.
Maar liefst tien procent van Nederlandse bevolking zingt in een koor.
Een traditie die wij stimuleren met nieuwe projecten in nieuwe vormen.

MISSIE

In onze projecten leggen wij graag connecties met andere disciplines en professionals. We willen vooral mensen raken en in beweging brengen met onze uitvoeringen. Dat doen we door muziek voelbaar, zichtbaar en hoorbaar te maken. Koormuziek op het hoogste niveau.WIJ WERKTEN SAMEN MET:

Het Faber Strijkkwartet

Faber StrijkkwartetDe leden van het Faber strijkkwartet leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble en studeerden bij de leden van het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen en vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Andere belangrijke docenten waren Eberhard Feltz, Peter Cropper (Lindsay Quartet), Luc-Marie Aguera (Quatuor Ysaÿe),Stefan Metzen Reinbert de Leeuw.

De vaste leden van het kwartet zijn:
Judith van Driel viool
Marleen Wester viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello


Saxofonist Paul van der Feen

Paul van der Feen
©Joep Siermann

Paul van der Feen wordt algemeen beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Sinds 2005 is Paul een van de solisten van het Metropole Orkest waarmee hij, onder leiding van Vince Mendoza speelde met wereldsterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Bob Brookmeyer, Al Jarreau en John Scofield, resulterend in meerdere met een Grammy Award bekroonde opnamen.

Paul was een prijswinnaar op de prestigieuze White Foundation World Saxophone Competition in 2004 waarna hij speelde met een aantal gerenommeerde formaties uit binnen en buitenland waaronder het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Ook initieerde hij verschillende projecten zoals met trompettist Alex Sipiagin en de band Odyssee en vormde hij zijn eigen jazzkwartet waarmee hij twee Deloitte Jazz Award nominaties in de wacht sleepte.

website Paul van der Feen